Fractie

Sipke Hoekstra

Ik zet mij in voor goed wonen, werken en recreëren in Smallingerland
Leeftijd: 61

Fractievoorzitter, voorzittter van De Ronde Tafel en
voorzitter van de onderzoekscommissie naar de (ver)nieuwbouw van de Lawei.

Hogere Landbouwschool, Rechten aan de universiteit Groningen

Dominique Rombouts

Namens de VVD ga ik mij volledig inzetten op het gebied van cultuur, onderwijs, toerisme, sport& recreatie en volkshuisvesting.

Leeftijd: 31 jaar

Huidige werkzaamheden:

Directeur/eigenaar Elzer Educatie, Docent expressie Friesland College

- Bachelor of Music

Naast haar werkzaamheden bij Elzer Educatie en het Friesland College organiseert Dominique ook (muziek)evenementen, kunstprojecten op scholen en discipline overstijgende projecten.

Robbert Kooistra

“Mijn focus ligt op ondernemen, werkgelegenheid en een aantrekkelijk, levendig centrum met meer activiteiten.

Leeftijd: 37 jaar

Huidige werkzaamheden en nevenactiviteiten:

Ondernemer beauty & wellness en vastgoed

Evenementen organisator

Fractievertegenwoordiger VVD Smallingerland

Onderwijsadviesraad Friese Poort en Noorderpoort

HBO Small Business & Retail management, HBO Leisure Management

Robbert is sinds 2010 actief in de gemeentepolitiek (bestuur en fractievertegenwoordiger)

Marco Molhoek

Namens de VVD ga ik mij volledig inzetten op het gebied van het Sociaal Domein

Leeftijd: 54

Huidige werkzaamheden:

Directeur/eigenaar BrainWorks Communication BV, Directeur/eigenaar The Publishing Factory BV, Bestuurslid Kiwanis Drachten

Marketing en Communicatie

Voor Kiwanis Drachten druk met het bedenken en organiseren van evenementen waar de opbrengst altijd ten goed komt van het kind.

Johan Brandsma

Namens de VVD ga ik me inzetten voor minder regels voor ondernemers, en een goed ondernemersklimaat voor elke dag van de week.
Leeftijd: 55

Directeur Fries Congrescentrum Drachten
Voorzitter VVD Zuid-Oost Friesland

Opleidingen
Personeels Management, Keuken Management, 5-jaars SVH- keuken, 3- jaars SVH- keuken, MBO Wolvega

Naast mijn drukke werkzaamheden, probeer ik mij te ontspannen met onze 2 honden, wandelen en genieten van de natuur rond om Smallingerland. Uiteten gaan is iets wat ons gezin ook graag doet.

Marjan van der Aart

“Ik ben een geboren en getogen Drachtster en ben sinds 2004 actief voor de VVD.
Ik vind het belangrijk iets te betekenen voor de maatschappij en wil mij daarom ook de komende jaren blijven inzetten voor de VVD Smallingerland. Mijn ambitie is om in een bestuurlijke functie mijn kennis en ervaring in te zetten voor een liberaal Smallingerland.

Huidige werkzaamheden
voorzitter van Kon. BLN-Schuttevaer Noord-Nederland (brancheorganisatie van de binnenvaart), voorzitter van Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) Smallingerland en ben actief voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Daarnaast ben ik bestuurslid van de Stichting Drachtster Strúntocht, voorzitter van de jury standwerkersconcours en voorzitter van Rotaryclub Drachten De Wouden.

Jan Dijksman

Als ondernemer zet ik me graag in voor economie, cultuur en onderwijs
Leeftijd: 51

Ondernemer

Bedrijfskunde en Werktuigbouw

Naast zijn werkzaamheden als ondernemer is Jan betrokken bij de cultuursector als Voorzitter van de Raad van Toezicht van Museum Drachten

Sanne van Putten

Namens de VVD wil ik mij gaan inzetten op het gebied van educatie, jongeren, gemeenschap en zorg.

Leeftijd: 18 jaar

Huidige werkzaamheden en nevenactiviteiten:

Algemeen Bestuurslid Organisatie JOVD Friesland

HBO Verpleegkunde aan de Hanzehogeschool Groningen

Sanne is momenteel werkzaam als Bestuurslid Organisatie bij JOVD Friesland.

Bestuur De Fryske Walden

VVD Tytsjerksteradiel, VVD Achtkarspelen en VVD Smallingerland zijn samen gegaan in VVD De Fryske Wâlden.

Sinds begin 2017 zijn de VVD afdelingen van Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen en Smallingerland samen gegaan in het lokale netwerk VVD De Fryske Wâlden. Wij sluiten hiermee aan bij de landelijke structuurwijziging om met meer openheid en toegankelijkheid een verzamelplaats te worden voor alle liberaal denkenden in de drie gemeenten.